tamara batković pokazuje kako se pravilno izvodi iskorak

Kako se pravilno izvodi iskorak?

Iskorak nam je omiljena vežba za jačanje mišića nogu i zadnjice. Toliko varijacija i kombinacija  izvođenja da ga to i čini još zanimljivijim. ( iskorak napred, nazad, bocni iskorak itd) ali danas ćemo vam objasniti izvođenje iskoraka u napred.

Iskorak je vežba snage koja se može koristiti za jačanje donjeg dela tela, uključujući:

Kvadricepsa

Zadnje lože

Gluteusa

Listova

Najvažnije kao i kod svake vežbe je da ga pravilno izvodite! Jedna od najčešćih grešaka je da vam koleno prelazi prste i da vam šeta(upada unutra ili sa strane) kako bi vam bolje objasnile na šta da obratite računa najbolje je da pogledate video u kome smo vam sve detaljno objasnile.

Video objašnjenje

Čučanje ili iskorak?

Iskoraci i čučnjevi slične su vežbe koje pogadjaju i gluteus i mišiće nogu. Razlika je u tome što se iskorak izvodi jednu po jednu nogu, pa jačate svaku nogu pojedinačno. To znači da aktivirate svoje stabilizirajuće mišiće. Ovo može pomoći u izjednačavanju svih neravnoteža.

Iskoraci stvaraju manji pritisak na leđima, pa ako osetite bol u donjem delu leđa, razmislite o tome da se pridržavate iskoraka umesto da radite čučnjeve.

Ni čučnjevi ni iskoraci nisu bolji za toniranje. Obe vežbe su odlične za angažovanje mišića u donjem delu tela. Za najbolje rezultate, razmislite o tome da obe vežbe dodate u svoju rutinu.

Ako vam je potrebna pomoć da započnete sa iskoracima, zamolite sertifikovanog ličnog trenera u vašoj teretani da proveri da li vam je dobra forma. Kad postanete napredniji, možete držati slobodne tegove (bučice) u svakoj ruci dok jurite za dodatni izazov jačanja. Ne zaboravite da se uvek obratite lekaru pre nego što započnete novu rutinu vežbanja. 

Nadamo se da će vam ovaj tekst biti od pomoći i da smo vam pomogle ako ste imali neku nedoumicu vezanu za ovu vežbu. Uvek možete i nas kontaktirati putem emaila ili na našoj IG stranici. Do sledećeg utorka…

 

Xo Xo,

TnT