tamara vulović i tamara batković

Tri pitanja koja nam najčešće postavljate su…

Prvo i osnovno šta je celulit?!

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva. Najčešće kažemo da izgleda kao ‘Pomorandžina kora’.

Celulit nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva, usled dugoročnog nagomilavanja masnoća i toksina. Dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i vremenom se stvaraju deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru. Stvara se usled nepravilne ishrane, manjka vode u organizmu, unošenja gaziranih pića i tada telo ima problem da se reši masti i one se onda taloze ispod naše kože.

Zavisi da li ce nam se celulit i koliko videti na telu jeste i od debljine naše  kože.

I sada glavno pitanje, kako ga se rešiti?

Odgovor na ovo pitanje jeste pravilna i redovna ishrana, vežbanje i unošenje dosta tečnosti. Danas nam pomažu i razne masaže za ubrzavanje skidanja celulita. Takodje, postoje razni tretmani i kreme koji vam mogu pomoći u borbi sa celulitom ali bez dobre ishrane i redovne aktivnosti nećete videti rezultat.

Tako da drage naše od danas pa naredna 2-3 meseca pazite sta jedete (izbacite slatkiše,testo i prženu i pohovanu hranu), pijte dosta tečnosti i vežbajte bar 3 puta nedeljno i rezultati ne mogu da izostanu.

Kako se rešiti masnih naslaga na rukama i unutrašnjim butinama?

Istina je da ne možemo parcijalno da mršavimo i rešavamo se masti. Sve je do dobre i čiste ishrane i naravno vežbanja. 70% ishrana 30% vežbanje i to je prava istina kada je gubljenje masti u pitanju. 

Osnovne vežbe za zatezanje unutrašnjih butina su sumo čučanj, bočni iskorak, zanoženja,iskorak u pokretu…

Za triceps su propadanja, kikback kao i sklekovi.

Ostavljamo vam link za trening za noge koji ce vam pomoći da poboljšate vitkost vaših nogu.

Znači smanjite unos soli i šećera, brze hrane i sokova. Vežbajte redovno, veći broj ponavljanja (15 ili više po seriji),kombinujte vežbe snage i kardio trening (šetnja, trčanje, vožnja bickla…) i vrlo brzo ćete imati telo o kakvom ste maštali.

Ono sto vam mi savetujemo jeste da vodite računa i kako izvodite vežbe! Zato imamo ceo set za vas kako se koja vežba pravilno izvodi i koje su to najčešće greške prilikom izvođenja vežbi.

Serijal video snimaka kako izbeći greške prilikom vežbanja

Do sledećeg utorka,

XoXo,

TnT