Tamara Vulović i Tamara Batković Tamara2Fitness

Kako do ravnog stomaka?

Često nas pitate kao da skinemo masti sa određenih delova tela, stomaka, butina, ruku. Parcijalno mršavljenje nije moguće ali mi ćemo vas u ovom blogu naučiti kako lakše da dođete do željenog cilja!

Salo na stomaku nije samo vizuelno loše, već je i ozbiljno štetno po vaše zdravlje. Postoji vrsta masti na stomaku – koja se naziva viscelarna mast – ona se nalazi oko organa i  glavni je faktor rizika za dijabetes tipa 2, bolesti srca i druga stanja.

Iako gubitak masti iz ove oblasti može biti težak, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da biste smanjili višak masti na stomaku.

Evo nekoliko efikasnih saveta za gubitak masti na stomaku, podržanih naučnim studijama.

 

 1.   Jedite puno vlakana: povrće, voće
 2.   Izbegavajte hranu koja sadrži trans masti. (Da biste smanjili salo na stomaku i zaštitili svoje zdravlje, pažljivo pročitajte etikete sa sastojcima i držite se dalje od proizvoda koji sadrže trans masti. Često se navode kao delimično hidrogenizovane masti.)
 3.   Izbegavajte alkohol
 4.   Jedite hranu bogatu proteinima 
 5.   Redukujte stres
 6.   Izbegavajte hranu kao i voće koje ima visok nivo šećera(fruktoze)
 7.   Radite kardio (roleri,bajs,šetnja,trčanje)
 8.   Smanjite unos hidrata(krompir , prinač, testo..) unosite do 30g dnevno ili manje
 9.   Ubacite treninge snage minimum 3 nedeljno
 10.   Izbegavajte pića koja imaju šećer (sva gazirana pica, ice tea, limunade, ceđene sokove..)
 11.   Probajte da spavate minimum 7 sati, lezite ranije( pre ponoći).
 12.   Napravite dnevnik u koji ćete pisati šta ste uneli sve tokom dana i kada ste vežbali
 13.   Ubacite ribu jednom nedeljno. Znamo da nam omega 3 mast pomaže u mršavljenju, tako da nemojte da je izbegavate. (losos ,pastrmka , inćuna, skuša, sardine..)
 14.   Probajte da svakog dana popijete 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta u mlakoj vodi na prazan stomak. Jabukovo sirće ima impresivne zdravstvene prednosti, uključujući snižavanje nivoa šećera u krvi. 
 15.   Probajte Fasting. Fasting se pokazao kao odličan način ishrane ukoliko želite da izgubite kilograme ili čak održavate svoju kilažu. 
 16.   Unosite što više tečnosti,ujutru popijte 2 čaše vode ili 1 čašu vode sa jabukovim sirćetom, i u toku dana još minimim 2l vode i 3 šolje čaja 
 17.   Pratite unos kalorija

Jednostavno morate unositi manje kalorija da bi ste smršali. Ako jedete potpuno zdrave namirnice ali unosite kalorije kao nekada rezultati će biti jako sporo vidiljivi (bar što se izgleda tiče, što se zdravlja tiče dobićete potpuno novi kvalitetniji život). Ukoliko vam je cilj da izgubite masne naslage morate unositi manje kalorija. Računica kaže 1kg masti = 7700 cal. Dakle ovoliko morate biti u minusu da bi ste skinuli 1kg sala.

 

Na ovu temu bi mogle da vam pišemo do beskonačnosti. Biće puno tekstova i predloga ishrane u narednom periodu zato nas pratite i dalje!

XoXo,

TnT